Lilian loves... Ristorante-pizzeria Da Patrizia a Montegranaro

LILIAN REIST VEEL OP ZOEK NAAR INSPIRATIE VOOR HAAR COLLECTIES. DIT KEER GING DE REIS NAAR ..... RISTORANTE–PIZZERIA DA PATRIZIA A MONTEGRANARO


Soms kom je al tijden in een gebied en mis je de leukste plekjes. Zo kun je na jaren toch nog verrast worden. Op onze laatste reis naar De Marche ontdekten we een super leuk restaurant: Da Patrizia. Het zit aan een doodlopende weg en is vrij onopvallend. Daarom kom je er eigenlijk alleen als iemand je erover vertelt. Daarna wil je nooit meer anders.


Na een lange dag werken, houden wij er niet van om te moeten opzitten en mooi te zijn. Als de arbeidsvitaminen op zijn, willen we het liefst ons hoofd in ons bord laten zakken, Dat kan bij Patrizia.


Het is een grote eenvoudige zaak, opgedeeld in 3 ruimtes. Hierdoor wordt het niet massaal.. De clientèle is gevarieerd; de politie eet er, maar ook hele basketbal-teams, vriendengroepen, families en verliefde paartjes.


Er is geen menu; de vrolijke bediening vraagt waar je zin in hebt: veel, weinig, hoeveel gangen, vlees of vis, veel of weinig groenten en dan begint het feest. Er wordt een schier eindeloze reeks antipasti op tafel gezet: gegrilde en gefrituurde groenten, salades, kaas, vleeswaren, noem maar op. Dan kies je uit pasta- en vleesgerechten of de grootste pizza’s die je ooit hebt gezien, met een heerlijk dunne en krokante bodem. Alles wordt met plezier en hartelijkheid in een hoog tempo geserveerd. Maar als je de hele avond wil blijven plakken is dat ook geen probleem.


De grootste verrassing komt aan het eind, als je om de rekening vraagt. Helemaal volgegeten met lekker wat wijn achter de kiezen, betaalden wij niet meer dan € 15,00 per persoon! Dat is echt verrassend goedkoop. Wij zijn om: voortaan eten wij lekker informeel bij Patrizia.


NB: Da Patrizia is ook open voor de lunch.