Lilian loves... nachtjes weg | het Roode Koper

Bijgewerkt op: 8 jul 2019

LILIAN REIST VEEL OP ZOEK NAAR INSPIRATIE VOOR HAAR COLLECTIES. DIT KEER GING DE REIS NAAR .....HET ROODE KOPER IN LEUVENUM


Ohhh de rijkdom van weleer! Diplomaat Van Limburg Stirum kocht in 1911 64 hectare bos in het Leuvenumse Bos van de Vereniging tot behoud van Natuurmonumenten. Op de restanten van een klein molenaarswoninkje liet Van Limburg Stirum een nieuw landhuis bouwen, Het Roode Koper, waar hij tussen zijn verschillende buitenlandse betrekkingen door verbleef met zijn vrouw.


Tegenwoordig is Het Roode Koper één van de mooiste hotels van Nederland. De huiselijke en luxe sfeer van toen is behouden in de verschillende lounges, eet- en slaapkamers. De tuinen en bossen rondom zijn prachtig onderhouden. Er zijn een zwembad met poolhouse en een tennisbaan. Het restaurant heeft een Michelin ster en serveert in de zomer buiten, zodat u optimaal kunt genieten van de fraai onderhouden tuin. Hier kunt u zich een weekend onderdompelen in luxe.


Er is ook voldoende te doen in de omgeving: wandelen, hardlopen, tochtjes met paard en rijtuig, paardrijden (u kunt uw eigen paard mee uit logeren nemen) en om de hoek zitten maar liefst 4 golfbanen. Het hotel organiseert ook allerlei activiteiten zoals wijnproeverijen en wandelingen onder leiding van een natuurgids.


Bovendien zit u vlakbij de stad Apeldoorn met Paleis het Loo en andere bezienswaardigheden. Het kost een paar centen maar, zucht, dan heb je ook wat!