Lilian loves...flowers | Espeterhoeve

LILIAN REIST VEEL OP ZOEK NAAR INSPIRATIE. DIT KEER GING DE REIS NAAR .....

DE ESPETERHOEVE IN BARNEVELD

Wij waren op zoek naar boeketten van zijden bloemen voor in onze showroom. Ons werd verteld dat we dan naar de Espeterhoeve in Barneveld moesten gaan. Daar komen naar verluid mensen uit heel Nederland naartoe.


Ter plaatse wachtte ons een verrassing. Aan de rand van een moderne woonwijk, met zicht op de weilanden, staat een grote boerderij. In die hoeve zit een grote, landelijke meubelwinkel, al dekt dat woord de lading niet echt. Want je kan er ook serviezen kopen, tassen, sieraden en verf. Je valt van de ene verbazing in de andere.


Op De Deel, waar vroeger de dieren stonden, is een grote schenkerij ingericht waar je kunt lunchen, een high-tea kun houden en een feestje vieren. Het was heel gezellig en werd druk bezocht.


Naast de boerderij staat een grote schuur met daarin De Plantage: een enorme bloemen- en plantenwinkel waar de mooiste boeketten en bloemstukken worden gemaakt van zowel echte als zijden bloemen. De potten en vazen die je erbij kunt kopen, zijn net zo prachtig en origineel. De prijzen zijn niet laag, maar ook niet extreem hoog en zo’n zijden bloemstuk gaat natuurlijk jááááren mee.


Dus ben je op zoek naar winkelbeleving? Dan is de Espeterhoeve een uitstekend adres. En geloof ons: dat kopje koffie in De Schenkerij heb je nodig om op adem te komen van alle indrukken.