Lilian loves... dining | NEW YORK

Lilian reist veel op zoek naar inspiratie voor haar collecties, Dit keer ging de reis naar... de burgerjoint in Hotel 'le Parker Meridien' in New York.


Nu de dollar zo sterk is, is een tripje naar New York kostbaar geworden. Wij kiezen daarom regelmatig voor een no-nonsense lunch of diner. Dat kost weinig tijd en (relatief) weinig geld en de maag is weer goed gevuld, zodat we er de uren daarna weer flink tegenaan kunnen.


Eén van onze favorieten is de burgerjoint in het chique Franse hotel Le Parker Meridien in Midtown. Het hotel is luxe, met hoge plafonds, marmeren vloeren en stylish meubilair en dan is er opeens, goed verborgen achter lange velours gordijnen, een authentieke burgerjoint die alleen te herkennen is aan het neon sign van een hamburger. Én aan de lange wachtrij in de lobby, want je moet soms wel een half uur wachten. Dat is niet erg, want al wachtend maak je al gauw contact met anderen, Amerikanen én toeristen van over de hele wereld.


Het feit dat deze plek zo verstopt is, maakt dat je het gevoel hebt dat je deel uitmaakt van een geheim genootschap, een lekker stiekem gevoel. Het is er klein, donker, rokerig, vol, beschreven met graffiti en met weinig zitplaatsen, waardoor iedereen bij elkaar aanschuift (natuurlijk het liefst bij je nieuwe vrienden uit de rij).

De hamburgers zijn lekker, de frites dun en het bier koud.


Prima, een echte aanrader dus!