Lilian Loves... Dining

LILIAN REIST VEEL OP ZOEK NAAR INSPIRATIE VOOR HAAR COLLECTIES. DIT KEER GING DE REIS NAAR ..... RESTAURANT DORIANI IN MILAAN


Twee keer per jaar gaan we naar de schoenenbeurs MICAM in Milaan. Het blijft een sport om leuke restaurantjes te ontdekken en dit keer hadden we weer een hit: restaurant Doriani midden in de gezellige wijk Brera.


Het is een klein elegant restaurantje dat gerund wordt door een jong gastvrij stel dat zorgt voor een ontspannen sfeer. Je krijgt als gast echt het gevoel welkom te zijn en dat is in veel Milanese restaurants in drukke tijden wel anders. Soms krijg je het gevoel dankbaar te mogen zijn überhaupt ergens te mógen eten.


De kaart is origineel en legt de nadruk op vis. De gerechten worden opgediend als ware kunstwerkjes en smaken overheerlijk. Het goede uit de traditionele Italiaanse keuken is bewaard, maar er wordt een eigentijdse draai aan gegeven. Het is fijn om weer eens verrast te worden in plaats van altijd dezelfde menukaart voorgeschoteld te krijgen. De wijnkaart is goed en de desserts zijn onweerstaanbaar. Wat een heerlijke chocoladetaart met caramel bijvoorbeeld, die zal ik niet gauw vergeten!


Tot slot: de prijzen zijn alleszins redelijk en voor de Hollanders die we zijn, is dat ook niet onbelangrijk. We betalen wat het waard is en geven dan graag een goede fooi om onze waardering te laten blijken. En we komen zeker terug. Een beter compliment kan een restaurant niet krijgen, toch?!