Lilian loves...dining| Locanda del Sole

Bijgewerkt op: 21 aug 2019

LILIAN REIST VEEL OP ZOEK NAAR INSPIRATIE VOOR HAAR COLLECTIES. DIT KEER GING DE REIS NAAR ..... LOCANDA DEL SOLE IN QUERCETO, TOSCANE

Vrienden hadden ons uitgenodigd om een paar dagen met hen door te brengen in het huis dat zij op een Toscaanse heuvel gehuurd hadden. Prachtig huis, prachtige omgeving, maar….het regende pijpenstelen en we zaten letterlijk in de wolken. Beetje deprimerend, dus we sprongen in de auto en laveerden via plassen en stromen richting het dichtstbijzijnde restaurantje in het nabijgelegen dorp: La Locanda del Sole in het burchtstadje Querceto.

Natgeregend kwamen we binnen in een klein stenen gewelf met maar een paar tafeltjes en een brandende open haard. Heerlijk! Het restaurant bood precies de gezelligheid die wij op deze regenachtige voorjaarsdag nodig hadden. Het personeel bleek zomaar perfect Engels te spreken en kon alle moeilijke woorden op de kleine kaart toelichten. De gerechten waren mooi opgemaakt en heerlijk van smaak. Bijzonder lekker was de porchetta van parelhoen. De kok noemt zijn stijl “sober met een beetje pit” en die naam verdient zijn eten.

Als de zon zich nog eens laat zien, komen we terug. Dan gaan we buiten op de veranda zitten en genieten van het uitzicht op de burcht.


Liefs Lilian