Lilian loves... dining | Daniele Il Divino

LILIAN REIST VEEL OP ZOEK NAAR INSPIRATIE VOOR HAAR COLLECTIES. DIT KEER GING DE REIS NAAR .....RESTAURANT DANIELE IL DIVINO IN WILRIJK/ANTWERPEN


Op een maandag gingen we met een stel vrienden en onze vermeende kunstwerken naar opnamen van het televisieprogramma Kunst & Kitsch in België. Natuurlijk waren die niets waard en waren onze dromen over rijkdom binnen een paar minuten vervlogen. Omdat we altijd op zoek zijn naar aanleidingen om ons verdriet te verdrinken en onze pijn weg te eten, lunchten we bij Daniele IL Divino in Antwerpen/Wilrijk.

Dit Italiaanse restaurant is gevestigd in het voormalige koetshuis van Kasteel Den Brandt, aan de rand van het gelijknamige park. Het restaurant lijkt op een plantage of oranjerie, met veel glas en palmen. Rood velour, wit tafellinnen en donkerbruin meubilair maken het theater af. Op een regenachtige middag kun je hier prima huilen en schuilen. Maar tijdens de zomermaanden is het eveneens aangenaam vertoeven op het terras midden in het park. Na afloop kun je daar ook een stuk wandelen om de vertering op gang te helpen.


Daniele is goed in vis. Onze vrienden eten vissoep waar dat kan en die van Daniele scoorde heel hoog! Ik zou direct teruggaan voor nog zo’n heerlijk bordje gegrilde garnalen met knoflook. Wat lekker!


Je kunt bij Daniele terecht voor lunch of diner, zakelijk of romantisch. Je maakt altijd indruk met deze locatie. Op vrijdag en zaterdag opent er op de 1e verdieping na 18uur een geweldige bar. Luxe ingericht in veel warme kleuren velour en leer. Het voelt als een exclusieve Engelse club, maar dan minder stijf. Daniele biedt dus een vol programma.


Liefs Lilian