Lilian Loves...dining | Bruder Küche und Bar

Bijgewerkt op: 21 aug 2019

Lilian reist veel, op zoek naar inspiratie voor haar collecties. Dit keer ging de reis naar. Bruder Küche und Bar in Wenen.


Bruder is een pareltje dat nog maar net open is: sinds 9 januari 2019. De eigenaren zijn twee leuke jonge mannen met petjes die samen een creatieve draai willen geven aan traditionele Oostenrijkse gerechten en dranken. Ze willen een vaste waarde zijn voor mensen uit de buurt die zich bij hen thuis voelen en zo benaderen ze hun gasten ook: persoonlijk en relaxt.


Er zijn twee ruimtes: de bar en het restaurant. Beide zijn wit betegeld als een keuken en vol gezet met glazen potten en flessen waarin eigen likeuren in alle kleuren van de regenboog staan te stralen. Deze dranken staan er niet alleen voor de sier, er worden allerlei cocktails mee gemaakt met mooie namen als ‘Olifant in de Porseleinkast’ of ‘Schudden aan de Oorveegboom’.


De kaart is klein en héél schappelijk geprijsd; er is geen hoofdgerecht boven €20,00. Je moet wel het avontuur willen aangaan, want hoe smaakt zwijnenbuik met rode rapen en mosterd of in melkzuur gegaarde forel? Maar de avonturier wordt beloond: het eten is heerlijk. Bovendien kun je lang blijven plakken en lekkere cocktails voor je laten mixen.

Het is hier zo gemoedelijk dat er geen reden is om naar je hotel terug te gaan.

Wel op tijd reserveren, want Bruder is in korte tijd een hotspot geworden.


Liefs, Lilian