Lilian loves... dining | Das Spittelberg

Bijgewerkt op: 21 aug 2019

LILIAN REIST VEEL OP ZOEK NAAR INSPIRATIE VOOR HAAR COLLECTIES. DIT KEER GING DE REIS NAAR .....RESTAURANT DAS SPITTELBERG IN WENEN.


Je kunt in Wenen op heel veel plekken traditioneel Weens eten – denk Wiener Schnitzel – in restaurants waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. De eerste dag is dat leuk en lekker, maar na een paar dagen snak ik naar iets anders, iets wat niet gepaneerd en gefrituurd is. Vaak zie je aan de inrichting van een restaurant al of het iets moderners biedt en zo kwamen wij bij Das Spittelberg, midden in de gezellige uitgaanswijk Spittelberg.

Het grote restaurant is prachtig en eigentijds ingericht in zachte natuurtinten, met veel hout, tegels en glas. Zelfs de toiletten zijn een bezoek meer dan waard, die zijn echt beeldschoon behangen. Spittelberg is onderverdeeld in vier eetruimtes met elk zijn eigen sfeer. Bijzonder is het om aan te schuiven aan de “stamtafel” waaraan je met onbekenden zit en als je even niets te zeggen hebt kijk je naar de rotisserie gril aan de kop van de tafel. Aan die gril wordt vlees altijd in z’n geheel gebraden, dus hele eenden, hele speenvarkens, enz. Had ik al gezegd dat dit vooral een vleesrestaurant is? Ook kan je aan de bar gaan zitten en kijken naar de kunstenaars in de open keuken. Ik at de specialiteit van het huis: gebraden eend met zuurkool en – helaas – weer zo’n verschrikkelijke Oostenrijkse Knödel. Die zijn aan mij echt niet besteed. De ober was jong en verschrikkelijk verlegen, maar hij deed enorm zijn best en gaf een geweldig wijnadvies.


Na veel donkere eetgelegenheden was deze lichte, hoge en grote ruimte met fantastisch en eigentijds eten een verademing. Niet goedkoop, maar lékker!


Liefs Lilian